Amsterdam International Water Week: meer bezoekers dan ooit

Van 2-6 november 2015 vond de Amsterdam International Water Week (AIWW) plaats. Het was een zeer inspirerende week met 1.100 afgevaardigden, 18.500 bezoekers van de Aquatech beurs, 14 stad delegaties, meer dan 1000 nieuwe technologieën en oplossingen die werden tentoongesteld.

Tijdens deze week ‘stond het thema ‘Integrated Solutions for a Circular Economy and Resilient Cities’ centraal. Delegaties vanuit alle werelddelen waren aanwezig en werden opgeroepen om samen te bouwen aan nieuwe ideeën over het aansluiten van de industrie, de wetenschap, het bedrijfsleven, beleid en technologie.

De AIWW zorgde voor dat er bruggen geslagen werden tussen water en sanitaire voorzieningen, stedelijke veerkracht, stedelijke ontwikkeling, industrieel gebruik water, financiën en governance. Dus het samenbrengen van een unieke mix van professionals die een overgang kunnen maken naar naar een circulaire economie en resilient cities. De AIWW is een unieke samenwerking tussen meerdere internationale partners in de watersector, en had zijn eerste succesvolle editie in 2011.